Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ben 10

12. 2. 2015
  1. Uběhlo pět let od posledních zaznamenaných událostí o Benovi. Jedinečné příběhy o tom, jak se15tiletý Ben Tennyson převtělí pomocí Omnitrixu do šesti různých druhů akčních hrdinů se super schopnostmi. Benovo poslání je jasné – najít zmizelého dědečka Maxe, vycvičit tým mladých hrdinů pro následující bitvy a zvrátit meziplanetární spiknutí mimozemské rasy, která chce zničit veškerý inteligentní život na Zemi.

Ben 10

Seriál Ben 10 je úplně první série ve světě oblíbeného animovaného seriálu Ben 10. Zatím má ze všech sérií i nejvíce epizod (52), i když ho série Ben 10: Omniverse nejspíš časem překoná. 

Hlavní postavou je desetiletý chlapec Ben Tennyson, celým svým jménem Benjamin Kirby Tennyson, žijící ve městě Bellwood, ve kterém chodí na základní školu a právě mu začínají prázdniny. Přes prázdniny se chystá vyrazit do přírody se svým dědečkem Maxem Tennysonem, ale bez jeho vědomí se k nim přidává starší sestřenice Gwen Tennyson, se kterou se navzájem nesnáší. Při sběru dříví na oheň najde Ben podivně vypadající hodinky - Omnitrix, se kterým se může zpočátku proměnit na 10 různých mimozemšťanů a bojovat proti zlodějům či zákeřným mimozemšťanům z jiných planet. Najde si pár přátel, ale víc než přátel si získá mnoho mimozemských nepřátel, kteří se snaží mu Omnitrix sebrat. 

 Čim je serie zajímavá

V první řadě dětskému publiku nenápadně ukazuje klasickou  Spidermanovskou myšlenku, že s velkou mocí přichází i velká zodpovědnost. Narozdíl od Petera Parkera, si s tímhle konceptem mladý Ben hlavu vůbec neláme a hned při své první přeměně zapálí les. V dalších dílech se navzdory, nebo právě díky svým novým schopnostem dostane do řady nebezpečných situací, ve kterých se ukáže, že dobře míněná rada od dědy Maxe je kolikrát účinější, než kdejaká superschopnost. 

Do jisté míry originálním prvkem série je ústřední předmět "Omnitrix" díky kterému se může Ben přeměňovat v začátku na omezenou dobu na omezený počet mimozemšťanů. Přičemž každý druh je dobrý jen na určitou situaci a je třeba si dobře rozmyslet, kterého použít.

Později se ukazuje, že Omnitrix má základní umělou inteligenci, která Benovi občas bez jeho vědomí pomůže např. tím, že ho přemění v jiný druh než si zbrkle přál. 

Další ani ne tak zajímavostí jako dnes vzácností hlavně u seriálů pro děti je přítomnost několika schopných nepřátel, kteří se Benovi s Omnitrixem více než vyrovnají, za všechny jmenujme Vilgaxe. Případně dílů, které si pohrávají s alternativní realitou, cestováním v čase a ukazují, že Omnitrix měl být určen Gwen, která by ho také používala mnohem dospěleji, ale náhoda tomu chtěla jinak... . 

Začátek příběhu

Příběh začíná, když Benovi skončí škola a vydá se s dědou Maxem a svou sestřenicí Gwen, kterou nemá zrovna moc v lásce, ale ona jeho taky ne, na prázdniny v přírodě Maxovou obytnou dodávkou, které se často říká plechovka. Te samý den večer uvidí do lesa padat meteorit a jde se podívat tam, kam dopadl. Když dorazil na místo, našel kouli, která se otevřela a v ní byly podivné hodinky (Omnitrix). Když po něm Ben natáhl ruku, přisály se mu na ni a nešly sundat. Když se marně snažil setřást ho ze zápěstí, objevil ikony postav a proměnil se na jednoho z mimozemšťanů. Později ho pojmenoval Heatblast (Horkohlav), jelikož byl samý oheň. Když byl proměněný, omylem s Heatblastovými schopnostmi podpálil les, který se mu, ale podařilo uhasit tak, že do sebe požár nasál, jak mu poradil jeho děda Max. 

Od té doby využívá schopnosti Omnitrixu, aby pomáhal lidem v nouzi, kazil zlodějům jejich plány a dokázal porazit mimozemšťany, kteří ho napadnou, protože chtějí získat Omnitrix. Většinou jsou to žoldáci, které si najme Vilgax - Dobyvatel 10 světů, který byl ve vesmíru při pokusu o jeho získání vážně zraněný a tak se až do konce první sezóny této série uzdravoval. Ben však schopnosti Omnitrixu taky trochu zneužívá pro svůj vlastní prospěch, ale bojuje i pro bezpečí ostatních. 

Na konci této první série, ale zase začíná škola a Benovi se podaří sundat Omnitrix, a musí tudíž skončit se super hrdinstvím. 

Ben 10:Desetiletý Ben najde mimozemský Omnitrix-náramek,který se mu připne k zápěstí.Omnitrix mu dá možnost změnit se v cokoli.Ben si brzy uvědomí,že této schopnosti využvat pro dobro lidstva.Ben

                                                         

Ben 10: Alien Force

Sérii Ben 10: Alien Force (v češtině Ben 10: Síla vesmíru) je celkem druhá série Ben 10 navazující na tu původní. Hlavní postava Ben Tennyson v ní má již 15 let a chodí na střední školu. Vystupují zde skoro všechny postavy, co v původní sérii, ale je i hodně nových. 

Ben si na začátku této série opět navléká Omnitrix, protože jeho děda Max Tennyson neznámo kam zmizel. Zajde za svojí sestřenicí Gwen, aby se s ní poradil a společně se poté vydají svého dědečka hledat. Objeví je Magister Labrid, který je napadne, protože viděl u Bena Omnitrix a myslel si, že ho ukradl, protože Bena nepoznal. Magister Labrid jim chtěl pomoct najít Maxe a narazili na již šestnáctiletého Kevina Levina, kterému se pokusí překazit obchod s The Forever Knights (rytíři navždy, ale nepovede se jim to a Forever Knights odjedou i se zbraněmi. Při souboji změní Omnitrix svůj vzhled a získá nové přeměny, ale ztratí ty staré. Kevina donutí k tomu, aby se k nim přidal a ten to přijme. Při vniknutí do pevnosti rytířů Magister Labrid zemře a oni jsou na to sami. Když dokončili misi, Kevin nadále pomáhal Benovi a postupem času se všichni stali instalatéry. Objeví se zde taky dočasní nepřátelé - Hghbreedi (Nadrasové), kteří si dělají své poskoky z lidí tím, že je přemění na DNAlieny. Na konci 2. sezóny série se ale Benovi s pomocí jeho přítele - Highbreeda jménem Rainrassic III podaří přesvědčit nejvyššího Highbreeda, aby odvolali invazi na Zemi.

 Ben 10 alien force:Ben,niný patnáctiletý,musí za pomocí Omnitrixu a spolu se sestřenicí Gwen a bývalým nepřítelem Kevinem najít svého dědu maxe.

                                                    

Ben 10: Omniverse

 

Žánr
Animovaný, akční, sci-fi, dobrodružný
Vznik
2012 USA
Autor
Duncan Rouleau, Joe Casey, Joe Kelly, Steven T.
Produkce
 
Délka
Xx22 min
2. Název
 
Druh
serial

 

Ben 10 omniverse:Nové pokračování z univerza Ben 10 přichází z jiných vizuálním  stylem,novou technologií,přnaí všechny staré postavy,ale také rozšíří stávající řady nepřátel a mimozemšťanů.

                                                 

Ben 10: Ultimate Alien

 

Žánr
Animovaný, rodinný, sci-fi
Vznik
2010 USA
Autor
Duncan Rouleau, Joe Casey, Joe Kelly, Steven T.
Produkce
 
Délka
52x23 minut
2. Název
Ben 10: Dokonalý mimozemšťan
Druh
serial

 

 

 Ben 10 ultimate alien:šeštnáctiletý Ben je obdivován dětmi po celém světě jako superhrdina,ale dospělí mu nevěří.S novým omnitrixem je Ben i přesto připraven bojovat se zlem.

mlp ben 10

Ben 10

Ben 10 Alien Run - Android Gameplay HD - YouTube

Ben 10 (také označovaný jako Ben 10 2016) je americký animovaný televizní seriál a reboot seriálu televize Cartoon Network.